Smart digitalisering med BIM-collaboration

Written by Kristine Gullaksen
Interessen for å øke effektiviteten, redusere kostnader og digitalisere byggprosjektet øker. Tribias BIM-collaboration består av bransjeledende samarbeidsverktøy for alle som bygger noe. Ved hjelp av disse verktøyene kan du digitalisere dine prosjekter og drive dem fremover på en optimal måte. 

Med oppriktig interesse for teknologi og forståelse av alle trinn i byggeprosessen, leverer Tribia løsninger for maksimal kundeverdi. Bimeye, som presenteres i artikkelen, er en del av Tribias produktsortiment. Sammen med samhandlingsløsningen, Interaxo, og feltverktøyet, Unizite, utgjør disse selskapets BIM-collaboration løsning.

- Hjørnesteinene i vår BIM-collaboration-løsning er Interaxo, Unizite og Bimeye, hvor vårt mål er å levere en sammenkoblet løsning der prosjekter samler, kvalitetssikrer og kommuniserer bygningsinformasjon i en løsning gjennom alle faser av prosjektet. Sammen gir de våre kunder muligheten til å ha full kontroll over prosjektets dokumenter, informasjon, geometri og alle BIM-data. Hvert produkt oppfyller forskjellige behov og støtter forskjellige prosesser og har allerede skapt verdi for tusenvis av byggeprosjekter, sier Fredrik Nirvin, landesjef for Tribia i Sverige.

Nøkkelen med Bimeye er styring av BIM-data. Dette betyr at arkitekter, byggherrer og entreprenører kan samle, dele og kommunisere den minste detalj i bygningen, alt fra dører til funksjonelle krav. Løsningen har vært vellykket og brukes regelmessig av både NCC og Skanska.

En av de store fordelene med Bimeye, ifølge NCCs VDC-spesialist Emil Oscander, er at det er mulig å forutse problemer og dermed unngå unødvendige kostnader.

- Med Bimeye har vi en sikrere informasjonshåndtering, noe som reduserer risikoen for avvik. Vi får også en direkte kobling mellom det tradisjonelle PDF-dokumentet og de tilknyttede dataene som nå er inkludert i innkjøpsforespørsler. Siden informasjonen er basert på samme datakilde, sikrer vi et komplett forespørselsmateriale som letter arbeidet for leverandøren av produktet = rask respons og riktig produkt. En feil dørseksjon som avblåses og når produksjonen er veldig kostbar for prosjektet, sier Emil.

Dette er også noe som Skanska gjerne skriver under på. I kontorprosjektet "Sthlm New 01" valgte Skanska å bruke Bimeye i dørprosjektering, men også til håndtering av rombeskrivelser.

- Dørprosjektering er kompleks og inneholder mange funksjoner og krav. Med Bimeye kan tekniske detaljer og krav identifiseres i prosjekteringen der det blir tilgjengelig for alle involverte aktører som også kan jobbe parallelt, sier Camilla Åström, prosjekteringssjef i Skanska Sverige.

- Med tanke på at "Sthlm New 01" er en så kompleks bygning, har Skanska hatt stor nytte av Bimeye, sier Camilla og påpeker at følelsen av oversikt, kontroll og vellykket koordinering er den mest avgjørende.

- Uten Bimeye hadde det for eksempel vært en helt annen gjennomgangsprosess som er mer tidkrevende og risikoen for feil ville vært større. I tillegg hadde det vært mye vanskeligere å oppnå en klar avgrensning, sier Camilla.

- Samarbeidet fungerer veldig bra, der Tribia lytter til våre ønsker, og har god support og om man trenger hjelp. Det er en åpent samtale med god takhøyde og vi diskuterer jevnlig muligheter for forbedring, sier Camilla Åström.

Emil slår også fast at samarbeidet med Tribia og Bimeye-løsningen er litt av en suksesshistorie.

- I dag bruker vi Bimeye i store, komplekse byggeprosjekter, men vi jobber nå med å implementere løsningen på en bredere front. Bimeye beriker våre prosjekter og er en fin måte å få flere til å levere dokumenter mer datastyrt, noe som igjen bidrar til vår innsats for å jobbe mer digitalt, sier Emil Oscander.


Ønsker du å vite mer om hvordan Tribias løsninger kan berike dine prosjekter? Ta kontakt med oss her, for en gratis demo og uforpliktende samtale. 

 

Book en uforpliktende demo

Nysgjerrig på hva Interaxo kan bidra med i ditt prosjekt?

Fyll ut skjemaet eller kontakt oss på +47 22 50 45 50 så forteller vi mer og setter opp en gratis og uforpliktende demo.