News page specific

Økt sikkerhet med to-trinns verifisering i Interaxo

But I must explain to you how all this mistaken idea of denouncing pleasure and praising pain was born and I will give you a complete account of the system.

Written by Kristine Gullaksen

I disse dager står sikkerhet i fokus, et område som bare blir viktigere og viktigere. Det er estimert at det globale cybersikkerhetsmarkedet vil øke med 88% innen 2026, og med mer utstrakt bruk av hjemmekontor hvor man jobber opp mot bedriftens løsninger, oppstår det naturlig nok en rekke sikkerhetsutfordringer. Visste du at hele 95 % av cyberangrep skyldes menneskelige svikt? Multi-faktor autentisering er en av mange sikkerhetstiltak som bidrar til å senke antall identitetstyverier, bedrageri- og hackerangrep. 

Slik blir vi hacket

I dagens samfunn kan nesten hvem som helst hacke en annen person ved å laste ned et enkelt automatisert script. Slike script kan komme inn på din PC f.eks ved hjelp av Phishing, hvor du klikker på en ukjent lenke i en sms eller i en e-post. Ved hjelp av slike programmer kan man utføre flere metoder for nettkriminalitet, og kanskje det mest kjente er det vi kaller for «Brute-force» angrep. Denne metoden brukes til å forsøke å trenge seg inn i dine personlige kontoer ved å teste ulike kombinasjoner av tall, tegn og bokstaver. 

Visste du at hele 95 % av cyberangrep skyldes menneskelige svikt? Multi-faktor autentisering er en av mange sikkerhetstiltak som bidrar til å senker antallet identitetstyverier, bedrageri- og hackerangrep. 

unrecognizable-man-neon-safety-vest-business-suit-sitting-desk-using-laptop

Sikker prosjekthverdag med et enkelt grep i Interaxo 

Multi-faktor autentisering er en metode for å styre tilgangen til en applikasjon og legge på et ekstra lag med sikkerhet i tillegg til passord. Multi-faktor autentisering (MFA) er en ekstra verifikasjonssekvens der brukeren blir spurt om ytterligere identifisering i tillegg til eksisterende innlogging. Dette kan for eksempel være en kode sendt på SMS eller et fingeravtrykk – eller begge deler. 
Denne MFA-regelen kalles «VET. HAR. ER.»

  • Noe brukeren er den eneste som "VET" -  for eksempel et passord.
  • Noe brukeren er den eneste som "HAR" - for eksempel et ID-bevis eller en unik kode sendt til mobiltelefonen.
  • Noe brukeren er den eneste som "ER" - for eksempel biometrisk bekreftelse som for eksempel fingeravtrykk.

Skjermbilde 2021-03-19 kl. 12.07.48

De to mest brukte formene for MFA, er to-faktor autentisering (2FA) og enkel pålogging (SSO; Single Sign-On). 2FA er når to av de ovennevnte sekvensene ("VET. HAR. ER") blir brukt i tillegg, mens SSO er når ett enkelt sett med kompleks høysikkerhetslegitimering brukes på tvers av flere programmer. 

Interaxo tilbyr støtte for denne type sikkerhet som tilleggsfunksjon direkte i verktøyet. Vår to-faktor autentisering gjør kontoen din sikrere fordi den hindrer uvedkommende å logge inn på din konto, selv ved kjennskap til ditt passord. Dette fungerer på omtrent samme måte som når du logger inn i nettbanken med BankID, med godkjenning eller engangskode du mottar ved hjelp av mobil-app. 

Raskt å sette opp, enkelt å bruke - og betydelig mer sikkert. 

Ønsker du å vite mer om multi-faktor autorisering (MFA) i Interaxo? Ta kontakt med oss her, så kan vi gi deg et tilbud og hjelpe deg i gang med en enda sikrere prosjekthverdag.   

 

Book en uforpliktende demo

Nysgjerrig på hva Interaxo kan bidra med i ditt prosjekt?

Fyll ut skjemaet eller kontakt oss på +47 22 50 45 50 så forteller vi mer og setter opp en gratis og uforpliktende demo.