Tilbake til alle

Visuelle Tavler støtter Veidekkes arbeidsmetodikk

01 januar 1970

Visuelle Tavler støtter Veidekkes arbeidsmetodikk
Mathias Lind, Leder for teknologi og utvikling i Veidekke Entreprenad AB Region Bygg i  Uppsala, forteller om sine erfaringer med Interaxos Visuelle Tavler.

Mathias Lind har jobbet operativt som prosjektleder i mange prosjekter, og det var slik han kom i kontakt med Visuelle Tavler. "Oppstarten av Visuelle Tavler var smidig, med hjelp av Tribias rådgiver var det enkelt å komme i gang".  

Effektivt prosjektsamarbeid

En av fordelene med Visuelle Tavler og Interaxo er at du kan samle all kommunikasjon rundt tverrfaglige avklaringer som oppstår underveis. På denne måten vil du unngå unødvendig e-postkaos, fordi all kommunikasjon vil skje direkte i Interaxo.

«Det er lett å se meldinger og leveranser mellom alle parter som er involvert i et prosjekt. Det er fordelaktig å samle alt i et verktøy som for eksempel Interaxo fremfor et Excel-dokument eller i en e-post» forteller Mathias Lind.

Ved bruk av Interaxo vil all informasjon være tilgjengelig for alle de involverte aktørene gjennom hele prosjektet. Takket være effektive arbeidsflyter og en tydelig prosjektoversikt blir det enkelt å administrere og holde oversikt over alle endringer som gjøres. 

Tilgjengelig informasjon er nøkkelen til effektive prosjekter 

Videre forteller Mathias at nøkkelfaktoren for veidekke er varslingsfunksjonen i Interaxo. Denne funksjonen gjør det mulig å ha rask kommunikasjon med alle deltakerne i prosjektet, og dermed holde effektiviteten høy.

«Ved hjelp av Interaxo er det lett å se sporbarhet, du kan holde all kommunikasjon rundt en sak i en samlet tråd» sier Mathias.

I Interaxo kan du invitere interne og eksterne prosjektmedlemmer, og ved å abonnere på nye hendelser får du full kontroll over alle prosjektene dine. I tillegg til dette kan du lagre alle typer filer, slik at de er lett tilgjengelig for alle prosjektmedlemmer.

Mathias forteller at Interaxos Visuelle Tavler støtter Veidekkes arbeidsmetodikk når de designer, og han kan dermed anbefale løsningen til andre prosjekter. 

"Vi anbefaler andre å bruke Visuelle Tavler i prosjektene sine. Vi hadde et veldig godt, raskt og enkelt oppsett av tavlene. Tribias rådgiver var behjelpelig, og en av de viktigste faktorene for god oppstart. Å ha en direkte kontaktperson har vært verdifullt. Vi har også fått hjelp til å tilpasse tavlene i henhold til vårt prosjekt».

Digitalisering i byggebransjen fremover

Mathias er overbevist om at veidekke ønsker å digitalisere bransjen så mye som mulig. Dette ved å vise gode eksempler gjennom prosjektene sine, internt og eksternt i ulike referanseprosjekter. 

Avslutningsvis forteller Mathias Lind at Veidekke prøver å påvirke og vise hvordan man bør jobbe digitalt. Han sier at det har vært en endring, og at byggelederne begynner å forstå enkelheten og fordelene med digitalisering på byggeplassen. Blant annet at de har de siste oppdaterte tegningene på nettbrett og telefon.

«Her er vi nå, dette er ikke en endring som skjer over natten. Det kreves engasjement fra alle involverte parter for at det skal fungere».

header-ix-2021-x1300

(Bild: Granebergstorpet, TB-Gruppen)

Om prosjektet Granebergstorpet 

I det nye byggeprosjektet Granebergstorpet i Knivsta kommune i Sverige, har Veidekke sammen med byggherren TB-gruppen Bostad jobbet med Visuelle Tavler som har støttet deres arbeidsmetoder. Brg Granebergstorpet er et prosjekt som inkluderer seniorleiligheter, med en sentral beliggenhet og et gjennomtenkt design. Leierforeningen består av tre bygninger med 45 boliger. 

Et du interessert i å vite mer om Interaxos Visuelle Tavler, og hvordan du kan jobbe med mer effektivt prosjektsamarbeid? 
Kontakt oss her for en gratis demo og uforpliktet samtale.