Ønsket en mer effektiv prosjekthverdag

Slik jobber Nordplan smartere med Interaxo

"I Interaxo er informasjonen alltid tilgjengelig for alle, eller man kan styre tilgangen til de personene man ønsker".

Written by Kristine Gullaksen

Nordplan er det største uavhengige rådgivningsfirmaet mellom Bergen og Trondheim. De tilbyr prosjektadministrasjon, arkitekt og konstruksjon samt Vei og VA rådgivning fra idè til ferdig bygget anlegg, og har spennende prosjekter som blant annet Loen Skylift og Romsdalsgondolen i sin portefølje. Med stor vekt på tverrfaglig prosjektering og tett samarbeid mellom ulike fagområder har de også sett store fordeler ved bruk av Interaxo som samhandlingsløsning!

Behov for  standardisering

“For rundt fem år siden meldte behovet seg for en mer effektiv måte å jobbe på, hvor vi kunne samle all informasjon og kommunikasjon”, forteller Frode Hjelmeland, bygningsingeniør i Nordplan.

Skjermbilde 2024-01-11 kl. 10.16.27

Da hadde allerede noen av deres arkitekter kjennskap til Interaxo,
og med dette som grunnlag bestemte de seg for å ta en nærmere kikk.  

“Vi deltok på noen av Tribias webinarer, og når vi i tillegg fikk en
ordentlig demonstrasjon av de mulighetene som ligger i verktøyet
kom vi frem til at dette ville være en god løsning for oss”, sier Hjelmeland.

 

 

Sømløs kommunikasjon på tvers av fagområder 

Etter å ha kommet i gang med Interaxo er det liten tvil om hva som er de mest åpenlyse gevinstene for Nordplan.

"Ved bruk av Interaxo oppnår vi bedre forutsigbarhet og flyt i prosjektgjennomføringen, hvor vi blant annet kommer oss bort fra uoversiktlig kommunikasjon via e-post, hvor man fort kan miste oversikt i jungelen av mailtråder og vedlegg. I Interaxo er informasjonen alltid tilgjengelig for alle, eller man kan styre tilgangen til de personene man ønsker”, sier Hjelmeland og fortsetter, “dette har igjen bidratt til å automatisere mange av de arbeidsprosessene vi tidligere gjorde manuelt - og vi slipper å sløse med tid og ressurser”. 

Han kan fortelle om hvordan man tidligere gjerne måtte reise langt av gårde for å gjennomgå arbeidstavler sammen med alle andre involverte i prosjektet. Nå har man visuelle tavler både tilgjengelig og oppdatert fra der man befinner seg på sin egen PC. 

"Dette er den nye hverdagen i prosjektgjennomføring". 

92679BD5E5FC44C1A14A215B03043DFASpektakulære Loen Skylift er blant prosjektene til Nordplan. Foto: Nordplan    

Digitalisering i bransjen 

Det står liten tvil om at Nordplan skyter digital fart, og spør du Frode har Corona-året 2020 bidratt til en akselererende effekt på hele byggebransjen, hvor gamle metoder effektiviseres gjennom digitale løsninger.

"Noen er skeptiske til dette - men corona har nok bidratt til å gi også de mer tradisjonelle i bransjen et aldri så lite puff. Det er mange som vil kunne oppdage de fordelene vi selv har fått erfare”, sier Hjelmeland og avslutter: 

“Det er tungvint å jobbe på “gamlemåten” når man vet hvor enkelt det faktisk kan gjøres i dag!” 

Book en uforpliktende demo

Nysgjerrig på hva Interaxo kan bidra med i ditt prosjekt?

Fyll ut skjemaet eller kontakt oss på +47 22 50 45 50 så forteller vi mer og setter opp en gratis og uforpliktende demo.