Tribia

Slik fikk Consto Nord bedre kontroll med FDV-innsamling i Interaxo

Written by Kristine Gullaksen

Consto Nord AS er i dag Nord-Norges største entreprenør. Selskapet utvikler og bygger boliger og alle typer næringsbygg for offentlige og private oppdragsgivere på Svalbard og i Nordland, Troms og Finnmark. De har også lenge benyttet Interaxo som samhandlingsløsning, og i prosjektet “Solseilet” har de nå testet funksjonen for FDV-innsamling, med mål om å finne en standard for sine prosesser. Slik gikk det. 

En testpilot for standardisering

Som utgangspunkt har byggherrer i lengre tid hatt lite krav koblet til hvordan FDV-dokumentasjon skal være strukturert. Stadig fler, og spesielt offentlige aktører har valgt å følge Statsbyggs krav hvor dokumentasjon skal merkes i henhold til TFM (Tverrfaglig Merkesystem).  

M

Driftsleder i Consto Nord, Martin Jonassen Fjelde, kan fortelle at de ønsket å mer eller mindre standardisere sin prosess og metode. Dette var bakteppet for at de våren 2019 satte i gang FDV-innsamling gjennom Interaxo, som en testpilot. 

"Hovedinsentivet var å få til kontinuerlig innsamling av FDV underveis i prosjektet. Tidligere har dette alltid vært et skippertak på- og etter overlevering. Når man må ut og hente inn alt til slutt kan dette medfører en del kaos", forteller Martin.  

Klare fordeler

I tillegg til fordelen med kontinuerlig innsamling påpeker Martin oppsiden med at merking av FDV-dokumenter skjer i henhold til bygningsdelstabellen, og hvor enkelt det har blitt for entreprenører og underentreprenører å få oversikt over hvilken dokumentasjon de skal levere. 

"Det som er den klart største fordelen med Inteaxo er metoden du jobber på i prosjektet. Alt er åpent for alle, og alle sitter med samme info hele tiden", sier Martin. "Dette gjenspeiles også i FDV-modulen. Man får svart på hvitt hva som skal levers når. Tidligere har man risikert å få feil, eller alt for mye dokumentasjon fordi man ikke har hatt denne oversikten. Nå er det satt i system". 

For Consto Nord, som er godt vant til å jobbe i Interaxo, var det en grei sak å komme i gang med nye rutiner. 

"Oppstart gikk veldig greit! Vi fikk god hjelp i starten fra Nicolai Loennecken, rådgivningssjef i Tribia, som også bidro med å  forklare systemet til de andre leverandørene. Dette la grunnlag for en god innkjøring, før det meste gikk av seg selv", forteller Martin. 

33720758I Costo Nord sitt prosjekt "Solseilet" i Tromsø er Interaxo benyttet for FDV-innsamling. Foto: Byggindustrien.   

Den nye standarden 

Consto Nord gjør seg nå ferdig med innsamlingen av FDV-dokumentasjon i prosjektet «Solseilet». Martin forteller at de er svært fornøyd med bruken av Interaxo, og at de har også tatt i bruk funksjonen på andre prosjekter. 

"Det er nok på vei til å bli den nye standarden. Alle prosjekter som har tatt dette i bruk blir veldig imponert av systemet, og jeg har ikke hørt noe negativt enda. Det er også bra at systemet er i kontinuerlig utvikling. Modulen som er ute nå, og som de benytter på Thon Hotel Svolvær, er enda bedre. ", avslutter Martin. 

Hvordan du kommer i gang med FDV-innsamling kan du lese om her. Du kan også kontakt oss for en uforpliktende demonstrasjon

Book en uforpliktende demo

Nysgjerrig på hva Interaxo kan bidra med i ditt prosjekt?

Fyll ut skjemaet eller kontakt oss på +47 22 50 45 50 så forteller vi mer og setter opp en gratis og uforpliktende demo.